vineri, 24 iunie 2016

Cum se monteaza paravanturile?

Paravanturile se monteaza foarte usor insa este necesar sa respectam urmatorii pasi:

- se coboara geamurile laterale;

- se curata garniturile usilor in care paravanturile vor fi montate, cu un material textil sau prosop de hartie imbibate intr-o solutie de curatat;

- se usuca cu un uscator de par sau se asteapta cateva minute pana se usuca natural;

- daca garniturile sunt foarte umede (dupa ploaie, ninsoare, ceata, roua sau bruma) se usuca cu atentie, cu ajutorul uscatorului de par sau a suflantei cu aer cald;

- se dezlipesc foliile de protectie a benzilor adezive;

- se introduce in locasul geamului partea din fata (dinspre oglinda) a paravantului, dupa care si partea din spate, in asa fel incat paravantul sa fie usor incordat catre exterior;

- se apasa usor de marginea paravantului (partea care intra in profilul usii) treptat, incepand dinspre oglinda spre capatul paravantului;

-dupa ce paravantul este introdus in garnitura usii, se verifica sa fie asezat bine la locul lui. Se apasa de marginea introdusa in cheder, cu simt, pentru a se lipi benzile dublu adezive.

Din cauza diferentelor constructive ale usilor, modalitatea de prindere poate fi diferita la anumite modele de masini. In general, fixarea se face cu profile U. La cele care au garnitura usii prea ingusta ca profilele sa incapa se monteaza cu banda dublu adeziva.

In cazul in care paravanturile sunt livrate odata cu profile metalice U, ele vor fi introduse cu ajutorul unei surubelnite late in garnitura usii, cu pintenul catre interior.

Geamul se va ridica prima oara usor, in trepte, pentru ca paravanturile sa se aseze, urmand totodata traiectoria geamului.

Pe parcursul ridicarii geamului, paravantul se mai poate ajusta dupa cum geamul o cere!

In cazul in care la ridicare geamul strange, se recomanda ungerea garniturilor cu ulei siliconic sau spray de degripare. In aceste cazuri repetam urcarea si coborarea geamului manual (nu pe functie automata) ajutand totodata cu mana sa se inchida perfect.

Pe parcursul utilizarii, paravanturile se vor mai aseza!

Geamurile se vor mentine in pozitie ridicata minim 4 ore!

Pentru a asigura o aderenta buna, temperatura la care se monteaza trebuie sa fie peste 10 grade Celsius.


Se va evita montarea paravanturilor la temperaturi scazute deoarece sticla acrilica este mai putin flexibila in stare inghetata!

Pentru a gama variata de paravanturi la preturi extraordinare accesati pieseautototal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu